Australian Labradoodle

De Australian Labradoodle is eigenlijk ontstaan door de zoektocht naar een allergievriendelijke hond die tevens geschikt zou zijn als geleidehond. Eind jaren 80 werd er een fokprogramma ontwikkeld waarbij een Labrador met een standaard Poedel werd gekruist. De Labrador werd gebruikt vanwege zijn ‘will-to-please’, en de Poedel vanwege zijn intelligentie en makkelijk te onderhouden vacht. Zorgvuldige infusies van andere rassen hebben de Australian Labradoodle gevormd tot wat hij vandaag is. Ze zijn bij uitstek geschikt als familiehonden vanwege hun sociale en vriendelijke karakter. De Australian Labradoodle heeft nog een groot voordeel: hij heeft een golvende of krullende vacht en is 98% allergievrij en geeft geen lichaams- of vachtgeur af.

Formaten

Mini: 35 cm – 42 cm (7 tot 13 kg)

Medium: 43 cm – 52 cm (13 tot 20 kg)

Standaard: 53 cm – 63 cm (23 tot 30 kg)

Vachtt

Curly fleece:
Een curly fleece vacht is een combinatie van de wollenvacht en fleecevacht. Deze vacht heeft ook krullen, maar deze zijn veel minder stug en ruw dan bij een hond met wollenvacht het geval is.

Wavy fleece:
Een Australian Labradoodle met wavy fleece vacht heeft een zachte en langharige vacht met golvende krullen. De vacht is veel minder dicht en stug dan bij de wolvacht en de curly fleece het geval is. De meeste Australian Labradoodles hebben een wavy fleece vacht. Alle Australian Labradoodles zijn hypo-allergeen. Dit maakt ze erg geschikt voor mensen met een hondenallergie.

Wol (Curly):
Een Australian Labradoodle met wolvacht heeft duidelijke krullen in de vacht. Deze vacht wordt ook wel curly genoemd. Een wolvacht kan vrij ruw zijn en is bovendien erg dicht. Deze lijkt op een typische poedel vacht.