GASTGEZIN

Wij zijn op zoek naar gastgezinnen

Wij houden soms een pup aan uit een nestje waarvan wij denken dat deze pup de mooie eigenschappen van dit geweldige ras kan voortzetten. Helaas is er een grens aan het aantal honden wat wij zelf in ons huis kunnen houden. We willen graag dat de honden waarmee gefokt worden in eerste plaats gewone gezinshonden zijn die opgroeien in een vertrouwde omgeving. Daarom werken wij met gastgezinnen.

Als de pup 8 weken is plaatsen wij deze in een gastgezin. Met 8 weken weet je echter nog niet of zo’n pup uiteindelijk geschikt zal zijn om opgenomen te worden in het fokprogramma. Zodra de hond ongeveer 1 jaar oud is ondergaat deze uitgebreide gezondheidstesten en zullen wij definitief beslissen of we haar gaan toevoegen aan ons fokprogramma. De kosten van deze testen zijn voor onze rekening. Als wij besluiten niet te gaan fokken met deze hond heeft u een hele lieve huishond. U hoeft ons dan alleen een kleine vergoeding te betalen voor de hond.

Kosten?
De normale kosten van de hond (voer, curcus, dierenartskosten, etc) zijn voor rekening van het gastgezin. Alle fokgerelateerde kosten zijn voor onze rekening.

Als gastgezin voldoet u op zijn minst aan de volgende voorwaarden:
– U woont in een straal van maximaal 30 minuten rond Amersfoort.
– U bent flexibel en heeft voldoende tijd
– U bent bereid de hond een door de fokker voorgeschreven voeding te geven.

Als u hieraan voldoet en het lijkt u leuk, dan komen wij graag in contact met u. De eerste stap is ons een mail te sturen. Daarna volgt eventueel een uitnodiging voor een persoonlijke kennismaking. Pas daarna valt de beslissing al dan niet ervoor te gaan. Gastgezin worden is iets waar u goed over na moet denken.